משלוח חינם מעל 339 ש"ח

הרשימה האולטימטיבית לתיק לבית חולים לאמא ולתינוק – מה לארוז?

התאריך המשוער שלך מתקרב, ואת יודעת שהגיע הזמן לארוז את תיק בית החולים שלך. אם אינך בטוחה מאיפה להתחיל, הנה כמה רעיונות שיעזרו לך לסדר את הראש.

מתי לארוז את תיק לבית החולים?

ליתר בטחון, את צריכה להכין את התיק שלך לשימוש (מלבד פריטים של הרגע האחרון כמו מברשת השיניים שלך) עד שבוע 36 או 37 להריון, למקרה שתכנסי ללידה לפני תאריך היעד שלך.

חלק מהפריטים שצריך לקחת איתך לבית החולים חיוניים (כמו לדוגמא סלקל לתינוק החדש); אחרים יגרמו לך להרגיש בנוח ויזכירו לך את הבית (כמו טרנינג מפנק או פיג’מה כיפית).

הנה רשימה נרחבת של כל מה שאת צריכה לתקופת האשפוז בבית החולים או עשויה לרצות:

מה לארוז בתיק בית חולים ליולדת הטריה?

ראשית בחרו תיק מספיק גדול ונוח שיוכל להכיל את כל הדברים ברשימה (ניתן גם לבחור תיק לעגלה ממבחר התיקים שלנו).

  1. תוכנית הלידה שלך. הדפיסי כמה עותקים – אחד עבור עצמך, כמה עבור צוות בית החולים שילווה אותך ואולי אחד נוסף כדי להדביק בחדר הלידה שלך. מומלץ להדגיש כמה משפטי מפתח לעיון מהיר.
  2. חלוק. חלוק הוא אחד מפריטי הלבוש הטובים ביותר לאחר לידה. הן מבחינת נוחות והן מבחינת הנקה במידה ותרצי.
  3. מוצרי רחצה. אל תשכחי את אלה! ביניהם מברשת לשיער, סבונים, מברשת שיניים ומשחת שיניים, דאודורנט, שפתון, אביזרי שיער נוספים ומגבונים. במידה ויש צורך, עדשות מגע ו/או משקפי ראיה נוספים.
  4. בגדים נוחים. אם את מתכננת להניק לאחר הלידה, ארזי בתיק שלך חזיית הנקה או מיכל. בחרי במכנס רך ורפוי כמו טרנינג או מכנסי שינה קלים. אפשרות נוספת היא לארוז סט פיג’מה יפהפה בצבע כהה. גם חותלות לאחר לידה יכולות להיות נוחות. אם את מתכננת ללדת במים, ארזי חזיית ספורט בצבע כהה או חולצת בגד ים. מבחינת נעליים, ארזי נעלי בית נוחות ופרקטיות לשמירה על נעימות. אל תשכחי להביא איתך גם נעליים המתאימות ליציאה מבית החולים הביתה. דאגי שיהיו נעליים מספיק נוחות מאחר והרגליים שלך עשויות להיות נפוחות מנוזלים, אז אתה תהיי אסירת תודה על נעליים שאת יכולה לנעול בקלות.
  5. שתיה. ארזי בקבוק מים רב פעמי, ואם את רוצה שיהיה לידך בלידה משהו אחר, דאגי להביא גם אותו.
  6. כבל טעינה ארוך במיוחד לפלאפון. מיטות בית החולים נמצאות כידוע רחוקות משקע חשמל, ותרצי טלפון טעון במלואו עבור כל התמונות שאת עומדת לצלם של התינוק החדש שלך וצ’אט וידאו עם חברים ובני משפחה נרגשים. כמובן שטלפון לא פחות חשוב להעביר את זמן ההמתנה בחדר הלידה עד הרגע המרגש.
  7. קרם פטמות. אם את מתכננת להניק, הפטמות שלך יעריכו אותך כל כך.
  8. כריות ומגבת רחצה. כפי שמתברר, מגבות בית חולים הן ההיפך הגמור ממגבות מלון יוקרתיות – דקות, מגרדות ולגמרי קטנות מדי. את תהיי שמחה שהבאת מגבת מהבית למקלחת הראשונה שלך לאחר הלידה. יש נשים שיעדיפו להביא גם את הכרית מהבית לנוחות מקסימלית.
  9. תחתונים חד פעמיים. בית החולים יספק לך רפידות ותחתוני רשת, אבל נים רבות יעדיפו בכל מקרה להשתמש בתחתונים חד פעמיים להרגשה טובה ובטוחה יותר לאחר הלידה.
  10. תרסיס/ שמן פרינאום הוא גם תוספת שלא יסולא בפז לארסנל לאחר הלידה שלך. תכשיר זה מיועד לעיסוי פרינאום המבוצע לפני הלידה על מנת לזרז את הלידה ולמנוע קרעים ותפרים לאחריה.
  11. רמקול Bluetooth נייד ורשימת השמעה מועדפת. השמעת מוזיקה במהלך הצירים יכולה להיות נכס עבור רבות מהנשים. אם אתה יוצרת רשימת השמעה, הוסיפי לה הרבה שירים – הלידה יכולה להימשך אפילו יותר מ24 שעות רצופות, ואת לא רוצה להאזין לאותם 10 שירים שוב ושוב… ולאורך כל הזמן. לעומת זאת, חשוב לזכור שישנן נשים שיעדיפו שקט מוחלט במהלך הלידה.
  12. נחמד שיש: יש נשים שירצו להביא לבית החולים מפיץ ריח נייד למהלך הלידה כדי לגרום לחדר שלהם להריח ולהרגיש כמו ספא. אופציה נוספת היא להביא מאוורר נייד מאחר ואסור לפתוח חלונות.

מה לארוז בתיק בית חולים לתינוק?

אחרי שבתיק בית החולים שלך יש הכל בשבילך, אז המשיכי לדברים החיוניים לתינוק.

  1. כסא בטיחות/ סלקל. כשאתם יוצאים מבית החולים, אתם חייבים להוציא את התינוק בסלקל. זה לא ניתן למשא ומתן – הם לא יאפשרו לך לקחת את התינוק שלך הביתה מבית החולים בלי סלקל, וכסא הבטיחות צריך להיות כבר מותקן.
  2. תלבושת חזרה הביתה. ארזי שתי תלבושות שונות בגדלים שונים כי את לא יודעת כמה גדול או קטן התינוק שלך יהיה! מומלץ לארוז אאוטפיט אחד במידת ניובורן ואחד 0-3 חודשים. אל תשכחי כובעים ו/או גרביים וכפפות, אם מזג האוויר דורש זאת.
  3. פרטי הקשר של רופא הילדים שלך. הרופאים והאחיות יבקשו ממך את המידע הזה מספר פעמים, אז טוב שיהיה בהישג יד. כלול את כתובת הדוא”ל או הפקס של המשרד כדי שיוכלו להעביר בקלות את הרשומות הרפואיות של תינוקך לרופא הרלוונטי.
  4. בקבוקים, אם את משתמשת. אם את מתכננת להאכיל בבקבוק מההתחלה, ארזי לפחות שניים לבית החולים. אם אתם מתכננים להאכיל בפורמולות, ארזי גם חלק מהמותגים המועדפים עליך, אם כי סביר להניח שבית החולים יספקו לכם דוגמאות שיספיקו גם ליציאה הביתה.
  5. חיתולי טטרה, טיטולים ומגבונים. הביאי איתך טיטולים למקרה ותרצי להחליף לתינוק טיטול לחברה אחרת שאת מעדיפה. לגבי מגבונים וחיתולי טטרה, תמיד טוב שיש למקרה הצורך.

מה המלווה צריך לארוז?

אם יש לך בן/בת זוג או מלווה שמגיע ללידה ונשאר איתך בבית החולים או באשפוז, הזכירי לו לארוז גם כמה דברים. בנוסף לבגדים ומוצרי טואלטיקה (גם בני זוג רוצים לצחצח שיניים!), הנה כמה דברים שכדאי להביא.

  1. הרבה חטיפים! נסו לארוז משהו מכל אחת מהקטגוריות האלה: מלוח (כמו בייגלה או פריכיות דג זהב), מתוק (כגון סוכריות קשות, M&M’s או גומי), חלבון (לדוגמא חטיפי חלבון) ובריא/טרי (פירות יבשים או מקלות גזר, למשל). היולדת תעריך את אלה גם לאחר הלידה. במהלך תקופת הקורונה, רוב בתי החולים אינם מאפשרים לאנשים לעזוב ולחזור לחדר הלידה, כך שהחטיפים שתביאו יהיו חשובים במיוחד! בדקו גם מסעדות בקרבת מקום שמספקות משלוחים לבית החולים במקרה הצורך. (כמובן בדקו עם בית החולים או מרכז הלידה שלכם לגבי ההנחיות הספציפיות שלהם.). הכי חשוב – הביאו בקבוק מים רב פעמי.
  2. ספר/אייפד/מחשב נייד/אוזניות ובידור כללי. מומלץ להוריד כמה פודקאסטים חדשים להאזנה או סדרות מעניינות למקרה שיש זמן המתנה ארוך.
  3. שק שינה וכרית קלת משקל. כלי המיטה של בית החולים יכולים להיות מגרדים ודקים.

 

לאחר שתארזו את שלושת התיקים, תהיו מוכנים ללכת לבית החולים כשהתינוק מוכן לבוא.