משלוח חינם מעל 339 ש"ח

איך להכין את חיית המחמד שלכם להגעת התינוק החדש?

בקרוב יגיע הזמן להציג את ה”תינוק” הפרוותי שלכם, הלוא הוא חיית המחמד שלכם לילד שלכם!

כפי שבטח ניחשתם, סביר להניח שזו תהיה הסתגלות קשוחה עבור חיית המחמד שלכם. היא תפסה את רוב תשומת הלב שלכם כבר לא מעט זמן. איך אתם יכולים לעזור להם להסתגל וללמוד לאהוב את התוספת החדשה למשפחה, תוך שמירה על בטיחות התינוק שלכם?

יש מספר דברים שאתם יכולים לעשות כדי להקל על הסתגלות זו.

  1. הכינו את חיית המחמד שלכם למראות, לקולות ולריחות של תינוק חדש. לפני שהתינוק נולד, השמיעו מדי פעם קולות של רעשי תינוק בבית, והשתמשו בובת תינוק שנראית כמה שיותר מציאותית תוך כדי שאתם “דואגים” שחיית המחמד שלכם תראה. אולי תרגישו קצת מוזר, אבל תעמידו פנים שאתם מחליפים טיטול לתינוק, שמים אותו בעריסה החדשה ובעגלה. לאחר לידת התינוק, הביאו את החיתול שעטף אותו בבית החולים לחיית המחמד עוד לפני הגעת התינוק הביתה. החיתול יאפשר לחיית המחמד שלך לרחרח את התינוק החדש ולהתרגל אליו. חשוב מאוד! אל תתנו לחית המחמד לנשוך את החיתול של התינוק או כל חפץ אחר.
  2. למדו את חיית המחמד שלכם נימוסים. אם לא לקחתם את כלבכם לאילוף, למשל, בתחילת ההיריון זה הזמן לעשות זאת. אחד הכללים החשובים ביותר שהם צריכים ללמוד: אסור לקפוץ! אולי לא אכפת לכם מהקפיצות הנלהבות והמרושלות שלהם, אבל אפילו קפיצה אוהבת יכולה לפצוע תינוק שזה עתה נולד.
  3. אם אתם מאפשרים לחיות המחמד שלכם לעלות על הרהיטים, הגיע הזמן לקבוע כלל חדש בנושא ולאסור זאת. כאשר אנו מאפשרים לחיית מחמד להיות בגובה העיניים עם התינוק גובר הסיכוי לפציעה, אפילו ללא כוונה.
  4. אם יש צורך, שנו את מיקום המיטה / ארגז החול זמן רב מראש. אם יש צורך להזיז את המיטה או ארגז החול של חיית המחמד שלכם בהתאם למקום בו התינוק ישן או ישחק, עשו זאת הרבה לפני שהתינוק מגיע הביתה, כדי שחיית המחמד שלכם תספיק להסתגל ולא תשייך את התינוק לעקירה .
  5. הקדישו “זמן איכות”. עובדתית ככל הנראה לא יהיה לכם כל כך הרבה זמן לחיית המחמד שלכם ברגע שהתינוק יחזור הביתה. אז תכננו מראש והקצו זמנים ספציפיים ביום שבהם תקדישו זמן ממוקד במשחק עם חיית המחמד ותשומת לב מספקת.
  6. פנו זמן לפעילות גופנית. אם אתם חושבים שלא תוכלו להעניק לחיית המחמד שלכם את הפעילות הגופנית לה היא זקוקה, במיוחד בשבועות הראשונים המתישים והאינטנסיביים, שקלו לשכור באופן זמני עזרה חיצונית שתסייע לכם בנושא.
  7. לטפל בבעיות מוקדם. אם אתם רואים התנהגויות בעייתיות של חיית המחמד שלכם – אפילו סימנים קטנים של תוקפנות, כמו נהמה; התנהגות גסה או משחק גס; או התעלמות מפקודות – הגיע הזמן להתערב מוקדם לפני שזה יהפוך לסכנה. אם אתם עובדים איתם עכשיו על כל אלו, אולי כדאי להיעזר במאלף, אתם אמורים לשלוט בהתנהגות חיית המחמד שלכם לפני שהתינוק שלכם מגיע.
  8. נהלו את הגעת התינוק הביתה בזהירות. באופן אידיאלי, עליכם לברך את חיית המחמד שלכם תחילה כאשר אתם נכנסים בדלת לאחר לידת התינוק, ולבקש מחבר או בן משפחה אחר לשאת את התינוק פנימה. לאחר מכן תוכלו לתת לחיית המחמד שלכם, או לחיות המחמד שלכם, “לפגוש” את התינוק (במידה ויש יותר מחיה אחת יש לבצע מפגש זה בהדרגתיות ולא כולן יחד). אם יש סימנים לבעיה, הפרידו את החיות מהתינוק על ידי הוצאת התינוק מהחדר. אל תענישו את חיית המחמד שלכם, אבל אם אתם רואים תוקפנות כלשהי, פנו לאיש מקצוע.
  9. הרחיקו חיית מחמד לחוצה מהתינוק. אם בעל החיים שלכם מראה סימנים של מתח, כמו נשימה מהירה, צעדים, נהימות או פרווה או נוצות מפוחמות, הגיע הזמן לבודד אותם מהתינוק. הכירו את הסימנים המסוימים של חיית המחמד שלכם ושמרו על הפרדה בטוחה אם אתם רואים את הסימנים הללו.
  10. ספקו לחיית המחמד שלכם מקום נטול ילדים בבית. למרות שחיית המחמד שלכם והילד שלכם עשויים לגדול לאהוב זה את זה, בדיוק כמו בני אדם, חיות המחמד זקוקות למרחב שלהן.
  11. לעולם, לעולם, לעולם (אמרנו לעולם לא? לעולם!) אל תשאיר תינוק או ילד לבד עם חיית המחמד שלכם. לא משנה עד כמה חיית המחמד שלכם עדינה, מתוקה, מאומנת היטב, קטנה או עצלנית, היא עדיין חיה. בעלי חיים הם בלתי צפויים ויכולים לפצוע או אפילו להרוג ילודים, תינוקות וילדים בשבריר שנייה. זה לא שווה את הסיכון.